De Schapendoes Club

 

 

Alternatieve geneeskunde
 

 
     

 van 't bestuur

 van de leden

 gezondheid

 buitenland

 herplaatsing

 in memoriam

 archief 

Ik ben Monique van ít Hof en ik zal even in het kort proberen uit te leggen wat ik in mijn praktijk doet.

Ten eerste wil ik jullie even vertellen hoe het komt dat ik deze richting ben opgegaan.
20 jaar geleden kreeg ik mijn eerste schapendoes Bobby en een paar jaar later hebben wij Sheila, ook een schapendoes, erbij genomen. Zij was van mensen die haar niet meer wilden omdat die mevrouw zwanger was, onbegrijpelijk maar waar. Wij kregen haar toen ze ruim een half jaar oud was en met 1 jaar ging ze slepen met haar achterbenen en had veel pijn.
Wij zijn naar de dierenarts gegaan en zij constateerde spondylose en artrose en te ruime kniebanden en ze kreeg pijnstillers (metacam). Natuurlijk heb ik het haar gegeven om haar van de pijn te verlichten maar wist ook dat dit geen oplossing was voor haar problemen, het zou alleen erger worden. Ik heb toen een afspraak gemaakt bij een arts die haar zou kunnen opereren, hij heeft alles netjes uitgelegd, eerst zou haar ene achterknie geopereerd worden en dan moest ze 3 maanden in een bench en daarna haar andere been.
Het voelde voor mij niet goed want ook haar rug zou zo niet worden opgelost. Mijn eigen dierenarts zei: Monique dit is een groot probleem en komt nooit goed, het beste is om haar te laten inslapen.
Nee dat nooit, iemand op deze wereld moet haar toch kunnen helpen en ik ben gaan zoeken en bij veel alternatieve genezers geweest maar geen resultaat.
Totdat ik  bij Erik Laarakker holistisch arts kwam in de Bilt, echt ongelooflijk zonder operatie kreeg hij haar 100 % goed en ze heeft ook nooit meer last gehad, ze sprong net zo makkelijk overal overheen als Bobby.

Toen wist ik, dit wil ik ook gaan doen, ik wil ook dieren gaan helpen en ben cursussen gaan volgen en zo beetje voor beetje mijn praktijk gestart.
Inmiddels ben ik gediplomeerd bloesemtherapeute, gediplomeerd celzouttherapeute, reiki-master, heb alle diplomaís voor integrated energy therapie en voor reconnectieve
healingen, ook werk ik met homeopathie.
Mijn bedoeling was om alleen met dieren te gaan werken, maar als ik dan een dier had geholpen kreeg ik steeds meer vragen of ik het ook bij mensen kon en ben toen ook weer cursussen gaan volgen om ook mensen te behandelen en dat doe ik ook alweer 3 jaar.

Ik zou een heel groot stuk kunnen schrijven wat ik doe maar ik zal het nu alleen even over honden uitleggen.

Met de celzouten kan ik lichamelijke problemen oplossen zoals: Anaalklierontsteking, blaasontsteking, braken, diaree, kennelhoest, epilepsie, gewrichtsreuma, huiduitslag, eczeem, koliek, jeuk, longontsteking, teelbalontsteking, urineverlies enz.

Met de bloesems kan ik gedragsproblemen oplossen zoals: Niet alleen durven blijven, agressie, angsten, onzekerheden, traumaís, niet leren van zijn fouten, niet overweg kunnen met andere dieren, altijd aan de baas vastgekleefd blijven, geen energie, depressief enz. Ik maak voor ieder een persoonlijke combinatie van bloesems.

Met homeopathie kan ik de volgende problemen oplossen nierproblemen, leverproblemen, overgewicht, darmproblemen, overdreven geslachtsdrift, blaasgruis, angst voor vuurwerk, artrose, artritis , spondylose, maagproblemen, suikerintolerantie, huidproblemen, diarree, verstopping, drainagekuur enz.

En met de healingen kan ik via een foto met energieŽn genezen. Zo werk ik samen met 2 dierenartsen en als zij ergens niet uit kunnen komen dan roepen ze mijn hulp in om op afstand te behandelen.
Eerst deed ik de behandelingen altijd gewoon bij het dier maar merkte vaak dat er blokkades werden opgezet als ik bezig was (vaak door mensen die stonden te kijken, negatieve energie) ik ben toen gaan werken met fotoís en merkte dat de energieŽn veel beter hun werk deden.

Ik hoop dat ik zo duidelijk iets over mijn werk heb verteld en ik hoop dat ik nog veel mensen en dieren hiermee mag helpen.

Mijn lieve schatten Bobby en Sheila zijn overleden maar leven nog door in mijn hart.
Nu hebben we Benji een schapendoes van 4 jaar en Macho een schapendoes van bijna 5 maanden en ik geniet elke seconde van de dag van mijn schatten.

Monique van 't Hof
monique@praktijkbenji.nl

 
 


Op deze pagina's kunnen leden hun verhalen en/of belevenissen publiceren, per e-mail opsturen naar de webmaster.

 

 
 
 Last updated 03-12-2015

 

disclaimer  © De Schapendoes Club  www.schapendoesclub.nl  webdesign J.W.G.