De Schapendoes Club

 

 

Hoe wij besmet zijn geraakt met het virus dat “dogfrisbee” heet.
 

 
     

 van 't bestuur

 van de leden

 gezondheid

 tentoonstelling

 herplaatsing

 in memoriam

 archief


 

Wij zijn Dirk en Dorien Heermeyer, regiocontact Veluwe en gelukkige eigenaren van twee schapendoezen, Doezel (Chin Dunky van de Bonte Boelenham) van 1,5 jaar oud en Twinkel (Domino Xantie van de Bonte Boelenham) van 17 weken oud.
Met Doezel doen we behendigheid voor jonge honden en zijn we fanatiek dogfrisbee-ers en lopen wedstrijden in heel Nederland.
Ook zitten ze allebei op gehoorzaamheid/puppy cursus, en gaan we af en toe met ze naar tentoonstellingen.

Van vrienden kregen wij de uitnodiging om mee te gaan met de wandeling van de Schotse Collieclub, waar ook een demo dogfrisbee werd gegeven. We hadden hier nog nooit van gehoord en waren dus razend nieuwsgierig. Na aankomst op het “Caitwickerzand” werden we van harte welkom geheten en kregen we een demonstratie te zien van Reint en Yvette van Fly‘em high. Het is supergaaf om te zien wat zij met hun australian shepherds: Lola en Jayjay allemaal kunnen. Het is dan ook niet voor niets dat Reint mee heeft gedaan met de WK in Atlanta.

Eerst kregen we een stukje “gooitraining” (zonder hond) om te leren die ronde schijf “frisbee” fatsoenlijk weg te gooien. Frisbee is zeker 80 tot 90 % techniek en maar 10 tot 20 % kracht.  Gooi je de frisbee verkeerd of te hoog, dan kan dit een gevaar voor je hond opleveren en dat is iets wat we absoluut niet willen. We leerden een rolletje over de grond te gooien en een backhand, daarna mochten we met de hond een trekspelletje doen (om de hond gek te maken van de frisbee) en een klein rolletje gooien.

Toen alle honden moe en uitgeput waren, liep er nog maar één hond heen en weer te rennen tussen Reint en Yvette, u raad het al, dat was onze Doezel. Na de demo, toen al veel mensen vertrokken waren voor de wandeling, zijn we nog even blijven nakletsen met Reint en Yvette en ook nog veel tips gekregen voor thuis. En ik denk dat het toen toegeslagen heeft, dat virus. Medicijnen zijn er niet voor, wordt ook niet naar gezocht, want het spelletje is veel te leuk.

Deze middag gelijk onze eerste frisbee gekocht, Fly‘em high is namelijk de eerste en grootste webshop op het gebied van hondenfrisbees www.flyemhigh.nl en thuis fanatiek aan het oefenen gegaan.  Op www.dogfrisbee.nl, waar je veel kunt lezen over deze sport, kwamen we erachter dat het beter is om met 2 frisbees te trainen.

Dus wij in juni naar de wedstrijd in Assen waar Yvette stond met haar stand en een 2de frisbee aangeschaft en nog weer veel tips gekregen om thuis mee aan de slag te kunnen. Dan komt het moment dat je meer dingen wil leren, dus gingen we op les bij Reint en Yvette, elke vrijdagavond naar Joure vanaf Eerbeek is een eind rijden, maar je moet er wat voor over hebben om goed les te krijgen.

Op 22 en 23 augustus mee gedaan met onze eerste wedstrijd in Heerde, en ja omdat de meeste wedstrijden 2 dagen duren hebben we ook gelijk een tent aangeschaft. Hartstikke leuk slapen in een tent met een kruising australian shepherd (helaas op 26 augustus overleden) van toen 15 jaar en 2 schapendoezen van 14 maanden en 9 weken. Omdat bijna iedereen, er komen ook veel deelnemers uit Duitsland en België, blijft kamperen leer je veel nieuwe mensen kennen en wordt je al snel opgenomen in de groep.

Op de wedstrijd heeft Dirk meegedaan met 2 onderdelen;

1.  1. De Freestyle (voor jonge honden 1 minuut) dit is een showtje op muziek waar je zoveel mogelijk verschillende worpen laat zien, aangepast aan het kunnen en de leeftijd van je hond.  Jonge honden mogen vanzelfsprekend nog geen sprongen en flips doen.

2.  2. Toss en fetch, dit is een gooi en vang spel, hoe verder je de frisbee gooit en de hond vangt hem, hoe meer punten je scoort.

Omdat wij zo super enthousiast zijn, en het gewoon een ontzettend leuk spelletje is voor baas en hond, lijkt het ons leuk om een demo en snuffelmiddag te organiseren voor de Schapendoesclub. Zo kunnen jullie zelf ervaren hoe leuk het is om te frisbeeën met je hond.

Nog een leuk detail: de eerste Nederlands kampioen was, en hoe kan het ook anders,  een schapendoes namelijk Xibor Bijou v.h.Haskerhûs.

Voor verdere info en je om je op te geven kun je op onze website Dazzling disc dogs terecht en/of ons mailen d.heermeyer@kpnplanet.nl mailen. Als er voldoende geïnteresseerden zijn kunnen we een datum prikken.

Verder zullen we natuurlijk regelmatig verslag blijven doen van de wedstrijden met onze doezen.

Dirk en Dorien Heermeyer

 
 


Op deze pagina kunnen leden hun verhalen en/of belevenissen publiceren, per e-mail opsturen naar de webmaster.

 

 
 
 Last updated 03-12-2015

 

disclaimer  © De Schapendoes Club  www.schapendoesclub.nl  webdesign J.W.G.