De Schapendoes Club

 

 

Regio Flevoland
 

 
 

Wandeling Dronten 8 maart

 
 van 't bestuur

 van de leden

 gezondheid

 tentoonstelling

 herplaatsing

 in memoriam

 archief 


Op een prachtige, zonnige lentedag verzamelen op de parkeerplaats bij het pannenkoekenhuis in Dronten. Leuk dat er weer nieuwe wandelaars met doezen bij waren.

Dit keer waren er twee puppenzusjes van 13 weken bij; Raqui en Maamke (van de Olde Grise). Wat een superpuppen! Ze hebben heerlijk met elkaar gespeeld, gestoeid, rolden bijna het water in. Tussen het spelen door liepen ze dapper met de grote doezen mee. Moe? Gelukkig waren er vele armen waar je heerlijk in kunt rusten en hadden de baasjes draagzakken mee genomen. Omdat er puppen mee liepen, hebben we de route aangepast en zijn we in de buurt van het pannenkoekenhuis gebleven.

De grote doezen vonden het prima dat deze kleine doesjes mee liepen. Alle doezen waren uitgelaten en hebben, net als de bazen, genoten! Water in water uit, achter elkaar aan rennen/jagen, rollen, rollen en nog eens rollen.

Anjou vindt altijd wel iets vies waar je in kunt rollen, Mats genoot van alle nieuwe indrukken, Bommel heeft de wandeling zeker 3x gelopen en had Saar in zijn kielzog, Sientje maakte natuurlijk uitstapjes in de bosjes, Jeppe en Lotte speelden tikkertje, Cobus ging lekker zijn eigen gang en vond natuurlijk zwart zand om in te rollen, Elco hobbelde overal tussendoor.
 

 
 

Bij een stapel boomstammen lieten Sientje en Jeppe zien hoe je daar op kunt klimmen en weer af kunt gaan. Hé dacht Maamke; als Sientje en Jeppe dat kunnen, kan ik dat natuurlijk ook en begon vol goede moed te klimmen!
Helaas voor Maamke stond baas Oene erbij en greep in. Met het prachtige lenteweer in de stralende zon hebben de bazen ervaringen uitgewisseld en net als de doezen ......genoten!

Terug bij het pannenkoekenhuis was er nog een ´achteraf´ plekje op het terras waar alle doezen in de schaduw konden liggen, de bazen nog in het zonnetje konden zitten, waar anderen geen last hadden van al die honden.

Beide puppen konden lekker uitrusten; Maamke lag heerlijk op schoot met de tafel als hoofdsteuntje, Raqui nestelde zich in verschillende armen.

Lekker zittend op het terras, snakkend naar een drankje, was het wachten op de bediening. Wachten, wachten en nog eens wachten! Na lang wachten en, vragen om bediening, een bestelling gedaan. Na 3 kwartier nog steeds geen drankjes en zijn we......... vertrokken!

Volgende wandeling is op 12 april.

Groet Betsy

 
                   

 

Op deze pagina's kunnen leden hun verhalen en/of belevenissen publiceren, per e-mail opsturen naar de webmaster.
I.v.m. de layout alleen "liggende" foto van een goede kwaliteitLast updated 03-12-2015

 

disclaimer  © De Schapendoes Club  www.schapendoesclub.nl  webdesign J.W.G.